Web Analytics Made Easy - Statcounter

«شعیب بهمن» کارشناس مسائل روسیه در تشریح امکان‌سنجی پیوستن دوباره روسیه به گروه هفت در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اعنوان کرد کرد: تنش‌هایی که منتهی به بیرون راندن روسیه از گروه هشت شد (که پس از خروج روسیه به گروه هفت یا همان جی هفت تبدیل شد)، اگرچه همزمان با پرونده اوکراین پیش رفت، اما ریشه در تحولات پیش از بحران اوکراین بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تضاد به زمان زمان جنگ سرد و همچنین وقایع  پس از فروپاشی شوروی مربوط می‌شود. در آن زمان ایالات متحده سعی داشت تا بتواند از میان کشورهای جدا شده از شوروی سابق برای خود متحدانی دست و پا کند و به موازات آن کشورهای اروپایی هم به نوعی دیگر این موضوع را دنبال می‌کردند. از سوی دیگر گسترش ناتو در شرق اروپا و استقرار سامانه‌های موشکی در لهستان و جمهوری چک موضوع‌هایی بود که تنش مسکو با اروپا و آمریکا را افزایش داده بود.

وی ادامه داد: با نگاهی به این مولفه‌ها به خوبی می‌فهمیم که تنش میان طرفین از سال‌ها قبل وجود داشته و نهایتاً پس از بحران اوکراین و ضمیمه کردن شبه جزیره استراتژیک کریمه به خاک روسیه به اوج خود رسید. در امتداد این موضوع شاهد تحریم روسیه توسط اروپا و آمریکایی‌ها بودیم که نهایتاً و مسکو هم تحریم‌هایی را برای مقابله با آنها وضع کرد. این وضعیت نه تنها روابط اروپا و آمریکا و با روسیه را به اوج تنش نزدیک کرد بلکه موجب شد تا دورنمایی از پیوستن مجدد روسیه به گروه هفت در دسترس نباشد. تا جایی که چند روز پیش رئیس جمهوری فرانسه در دیدار خود با پوتین در پاریس رسماً اعلام کرد تا زمانی که پرونده اوکراین حل و فصل نشود نمی‌توان روسیه را مجدداً وارد گروه هفت کرد.

این پژوهشگر مسائل بین‌الملل با بیان اینکه پیوستن روسیه در شرایط فعلی و بدون در نظر گرفتن پرونده اوکراین به هیچ وجه ممکن نیست، گفت: موضع اروپایی‌ها کاملاً روشن است. آنها به وضوح اعلام کرده‌اند تا زمانی که جزیره کریمه به خاک اوکراین برنگردد و مشکلات در شرق این کشور پایان نیابد به هیچ وجه با ورود مجدد روسیه به جی هت موافقت نخواهند کرد. این در حالیست که روس‌ها به هیچ وجه مایل به برگرداندن جزیره کریمه به اوکراین نیستند. برخی از ناظران بین‌المللی با دیدن این صحنه گمان می‌کنند که اروپایی‌ها قرار است که وارد چالش با مسکو شوند اما واقعیت این است که به‌رغم تحریم‌های دو طرف علیه یکدیگر و عدم میل آنها نسبت به همکاری با روسیه، کشورهایی مانند ایتالیا همچنان روابط اقتصادی خود با مسکو را ادامه می‌دهند و در حوزه‌های دیگر مانند تکنولوژی، فنی و اقتصاد با روسیه کار می‌کنند.

بهمن افزود: اگر اروپا از جزیه کریمه چشم پوشی کند، بدون تردید از مسائلی که در شرق اوکراین در حال اتفاق افتادن است چشم‌پوشی نخواهد کرد. به عنوان نمونه برای آنها بسیار مهم است که مسائل جاری در دُنباس را بتوانند حل و فصل کنند و به نظرم در آینده نزدیک در مورد این مساله با یکدیگر مذاکره خواهند کرد؛ اما روسیه درمورد کریمه هیچ مذاکره‌ای با اروپایی‌ها نخواهد کرد. در این میان اروپایی‌ها برای متحد نشان دادن خود در مقابل روسیه دست به اظهارنظرهای زیادی زده‌اند و به نوعی برای حفظ ضدیت خود با روسیه دست به نمایش زده‌اند در صورتی که همین دولت‌های اروپایی به صورت انفرادی با روسیه روابط تجاری و اقتصادی دارند. از این منظر ژست‌های سیاسی آنها را نباید باور کرد؛ بلکه در پشت پرده روابط دوجانبه‌ای با یکدیگر دارند که نمی‌توان آنرا انکار کرد.

وی در پایان تصریح کرد: درست است که مرکل و ترامپ به عنوان دو بازیگر اصلی در این پرونده با پیوستن مجدد روسیه به جی‌هفت موافق هستند اما واقعیت این است که فکر نمی‌کنم تا زمانی که مساله اوکراین و همچنین پیشروی نظامی روسیه در بالکان و بالتیک حل و فصل نشود اتفاق خاصی روی دهد.اگر اختلاف آنها تنها برسر اوکراین باشد که دورنمای روشنی برای ورود مجدد روسیه به جی‌هفت وجود نخواهد داشت و تا زمانی که این پیش شرط وجود داشته باشد، روس‌ها حاضر به مذاکره نیستند و اروپا هم در برابر توسعه‌طلبی‌های ارضی روسیه کوتاه نخواهد آمد. لذا ترس دائمی اروپا از این وضعیت و آینده آن به علاوه مقابله روس‌ها، مانع از رسیدن توافق بر سر پیوستن مجدد مسکو به جی‌هفت خواهد شد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: روسیه ولادیمیر پوتین اوکراین گروه هفت شبه جزیره کریمه دنباس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۶۴۲۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شوک به خیرونا: احتمال اخراج از اروپا و سقوط به لیگ 2

به گزارش "ورزش سه"، طبق ادعای رسانه اوکراینی اسپورتارنا که در مارکا و آاس نیز بازتاب داشته، باشگاه خیرونا متهم به کلاهبرداری مالیاتی در انتقال آرتم دووبیک شده است. وضعیتی که می تواند آنها را از حضور در رقابت های اروپایی باز دارد.

خیرونا که یک فصل باورنکردنی در لالیگا (سوم، امتیاز 71)، را پشت سر می گذارد، به احتمال فراوان برای اولین بار در تاریخ خود، سهمیه لیگ قهرمانان اروپا را کسب خواهد کرد اما این شادی ممکن است کوتاه مدت باشد. 

باشگاه اسپانیایی در خطر حذف از جام های اروپایی است. دلیل؟ 

ایوگنی کوزمین، وکیل اوکراینی، باشگاه خیرونا را به تقلب مالیاتی در خصوص انتقال آرتم دووبیک، بهترین گلزن فعلی لالیگا با 19 گل، متهم کرده است. این فوتبالیست اوکراینی در آگوست 2023 به مبلغ 8 میلیون یورو توسط این باشگاه اسپانیایی خریداری شد که بزرگترین انتقال تاریخ خیروناست. دووبیک فصل قبل برای دنیپرو بازی می کرد.

کوزمین توضیح می دهد که باشگاه خیرونا مبلغ انتقال دووبیک را به درستی پرداخت نکرده است. در این مورد، انتقال و مالیات آن باید منحصراً مطابق با قوانین اوکراین انجام شود. این طبیعی است زیرا فروشنده یک باشگاه اوکراینی است. تمام پرداخت ها باید به حساب بانک های اوکراینی واریز می شد اما طبق ادعای این وکیل، پول به حساب یک واسطه در کشور استونی واریز شده است.

ایوگنی کوزمین ایجنت بازیکن، الکسی لوندوفسکی، را مقصر می داند. او ظاهراً یک شرکت در استونی برای دور زدن اداره مالیات اوکراین تاسیس کرده است. به گفته کوزمین، از این شرکت برای ثبت تراکنش مربوط به انتقال دووبیک استفاده شده تا در اوکراین هیچ مالیاتی پرداخت نشود.

کوزمین شکایتی را به یوفا ارائه کرده و امیدوار است که این تخلفات را بررسی کرده و تصمیم عادلانه و مناسبی اتخاذ کند. اگر بررسی ها نشان دهد که این انتقال نادرست بوده، خیرونا ممکن است از جام های اروپایی حذف شود و حتی به دسته دوم سقوط کند. به گفته این وکیل، اولکسی لوندوفسکی نیز خطر لغو مجوز خود قرار دارد.

دیگر خبرها

  • زلنسکی در فهرست افراد تحت تعقیب روسیه قرار گرفت
  • نام زلنسکی در فهرست افراد تحت تعقیب روسیه قرار گرفت
  • مخالفت آمریکا با استفاده اوکراین از سلاح‌های آمریکایی در خاک روسیه 
  • تسلیحات نظامی اهدایی آمریکا و اروپا به اوکراین در مسکو ! | ویدئو
  • نمایش تسلیحات اهدایی آمریکا و ناتو به اوکراین در مسکو
  • شوک به خیرونا: احتمال اخراج از اروپا و سقوط به لیگ 2
  • روسیه ۶ پهپاد اوکراین را سرنگون کرد
  • تاکید مجدد ماکرون بر طرح اعزام نیرو به اوکراین
  • مقام امنیتی اوکراین در فهرست افراد تحت تعقیب روسیه
  • زمان اجلاس «صلح اوکراین» اعلام شد/ روسیه دعوت نشد!